آموزش طرز تهیه قلیه میگو خوشمزه و مجلسی خوزستانی و جنوبی
دستور آشپزی و طرز پخت قلیه میگو خوزستانی خوشمزه و تند
مواد لازم قلیه میگو
میگو :•: 500 گرم
گشنیز :•: 250 گرم
شنبلیله :•: 50 گرم
سیر :•: یک سر کامل
پیاز :•: 1 عدد بزرگ
عصاره تمر هندی :•: 1 پیمانه
آرد :•: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی :•: 1 قاشق غذاخوری
روغن :•: به میزان لازم
فلفل قرمز و نمک :•: به میزان لازم
پودر دانه گشنیز :•: به میزان لازم
فلفل سیاه :•: به میزان لازم
پودر سیر :•: به میزان لازم
دستور آشپزی و طرز پخت قلیه میگو خوزستانی خوشمزه و تند
طرز تهیه قلیه میگو
برای تهیه قلیه میگو ابتدا در کاسه ای آب گرم بریزید و تمر هندی را اضافه کنید
و با دست تمر هندی را در آب آرام آرام کمی چنگ بزنید و پس آز آنکه تمر هندی کاملا با آب یکی شد
آن را صاف کنید و عصاره آن را با آرد مخلوط کنید.
میگوها اگر پاک نشده است ابتدا پوست روی آن را کاملا بردارید و تنها سر و دم آن باقی بماند
سپس با چاقو سر و دم آن را ببرید حالا میگو بشکل فیله در آمده قوس کمر آن را سمت خودتان بگیرید
و انحنای آن را آرام با چاقو برش بزنید و کمی با دست باز کنید شما رگ سیاهی را میبینید
که به آن روده میگو نیز میگویند آن را با چاقو کاملا در بیاورید. دقت کنید این رگ سیاه تا انتهای میگو ادامه دارد
و کاملا باید درآوده شود.بعد از پاک کردن میگو آن را بشورید و در آبکش قرار دهید تا آب آن کاملا برود.
(اگر میگو پاک شده میخرید تنها رگ سیاه آن را باید در بیاورید)
گشنیز و شنبلیله را پاک کنید و بشورید و در آبکش قرار دهید تا آب آن کاملا برود ودر خردکن بریزید
یا روی تخته آشپزخانه سبزیها را قرار دهید و با چاقو ریز ریز خرد کنید.سپس سبزی خرد شده را در قابلمه بریزید
و زیر حرارت کم قرار دهید و تفت دهید تا آب آن کاملا خشک شود سپس روغن مایع را اضافه کنید
و تفت دهید تا رنگ سبزی تغییر کند و تیره شود و زیر آن را خاموش کنید .
سیر را پوست بگیرید و ریز خرد کنید و یا میتوانید با گوشتکوب آن را له کنید،پیاز را پوست بگیرید
و بشورید،نگینی (مربع مربع)خرد کنید و در تابه روغن مایع بریزید و زیر حرارت را کم کنید تا روغن بمرور داغ شود
سپس پیاز را اضافه کنید و کمی تفت دهید پس از طلایی شدن ،پیاز را در قابلمه ای که سبزی سرخ شده در آن است بریزید
و سیر را نیز اضافه کنید و زیر شعله را روشن کنید و حرارت را کم کنید و مجددا سبزی را با مواد تفت دهید
و پودر دانه گشنیز،فلفل قرمز و فلفل سیاه،پودر سیر و نمک را به مواد بیفزایید
و در آخر عصاره تمرهندی که با آرد مخلوط کردید را اضافه کنید
و حرارت را روی ملایم بگذارید و صبر کنید تا بجوش بیاید.
میگوها را اضافه کنید وصبر کنید تا5 دقیقه بعد کمی طعم قلیه را بچشید
اگر پخته بود زیر قابلمه را خاموش کنید زیر به علت پخت زیاد میگوها سفت میشوند .
اگر دوست داشتید برای طعم و رنگ قلیه میتوانید رب گوجه فرنگی نیز 1 دقیقه قبل از خاموش کردن اضافه کنید.
این قلیه میگو خوشمزه را مانند قلیه ماهی با پلو میتوانید نوش جان کنید.
- ۹۵/۰۹/۲۰